Kvalitní lyžování nenabízejí jenom hory. Na středočeském Monínci se budete cítit jako na Sněžce

13. leden 2020

Kdo si chce zalyžovat, nemusí nutně jezdit na hory. Například ve středních Čechách nabízí skvělou možnost zimních radovánek Ski Areál Monínec. Nachází se na hranici Jihočeského a Středočeského kraje a lyžaři se do něj sjíždějí ze širokého okolí. Na své si tam přijdou jak vyznavači jednodenního lyžování, tak i ti náročnější, kteří si rádi pobyt prodlouží a spojí ho třeba i s nějakým tím wellness.

Pro lyžaře i snowboardisty je na Monínci k dispozici několik sjezdovek. Velká sjezdovka je dlouhá 1 200 metrů a náročností je na úrovni červené a modré. Pohodlnou cestu na vrchol zajištuje čtyřsedačková lanovka a v horní části velké sjezdovky 600 metrů dlouhá kotva. Připraveno je i kvalitní zázemí s kompletním vybavením pro zimní sporty. V areálu je také restaurace, apartmány a hotel. Díky nejmodernějšímu zasněžování je tam možné lyžovat i v době, kdy jinde už vytáhli kola. Celý svah je navíc osvětlený, a tak si lyžaři mohou užívat i večerní lyžování.

Na Monínci myslí i na seniory

Areál disponuje kompletním vybavením pro zimní sporty. Najdete tu moderní půjčovnu, skiservis a prodejny sportovních doplňků. Lyžovat se tu naučí každý. K dispozici je několik lyžařských škol, které se věnují dětem i dospělým, čehož hojně využívají i senioři. Od věku 70 let tu má každý celodenní lyžování za symbolických 10 korun.

U horní stanice lanovky pak čeká navíc jedna místní rarita. Nově tam byla přemístěna historická budova poštovny z konce 19. století, která kdysi stávala na vrcholu Sněžky. Dovnitř se sice podíváte jen v letní sezoně, ale i tak dodává stavba Monínci skutečnou horskou atmosféru.

Spustit audio