Na pusinky i polevu. Pokud bílky nestihnete zpracovat, uložte si je do mrazáku

28. duben 2023

Když zbývají bílky, co s nimi? Pořádným vyšleháním dotuha s cukrem (otestovat to můžete obrácením mísy vzhůru nohama – nic nesmí vytékat), vytvoříte klasické sněhové pusinky.

Pustit se můžete i do cukroví připomínajícího laskonky. Ty jednoduše vyčarujete, když do šlehaných bílků přidáte strouhaný kokos nebo mleté ořechy.

Pokud se chystáte zdobit perníčky, budou bílky skvělým pomocníkem. Stačí kapka citronové šťávy, moučkový cukr a z pár bílků díky důkladnému šlehání vytvoříte zdobící polevu.

Bílky můžete použít i do slaných omelet, do kterých přidáte zeleninu, strouhaný sýr, koření a smažíte je na pánvi.

Pokud nemáte času nazbyt a nestíháte bílky zpracovávat hned, jednoduše je zamrazte. Připravte si čistou plastovou nádobu s víčkem, kterou je dobré označit datem zamrazení. V mrazicím boxu vydrží bílky až půl roku a vyndat je můžete kdykoli bude třeba. Dopřejte jim však šetrné rozmrazení v pokojové teplotě.

Spustit audio

Související