Jaká jablka vybrat do závinu, aby chutnal co nejlépe?

Jablka na závin jsou opravdu důležitá a je dobré se věnovat jejich výběru. Nejlepší je použít jablka pevná a v chuti trochu nakyslá.

Do závinu se nehodí jablka moučná nebo ta, která pouští hodně šťávy. Pokud bychom přesto měli jablka vodnatější, šťávu z nich před použitím vymačkáme. Dobrý závin bez dobrých jablek neupečete!

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.

Pavlína Berzsiová