Jak plnit buchty marmeládou, aby při pečení nevytekla?

Pokud pečete marmeládové buchty, častým problémem je vytečení náplně. Pokud mu chcete zabránit, možnosti jsou dvě. Marmeládu můžete zahustit například piškotovými drobečky.

Druhou variantou je použití kvalitní marmelády vyráběné na způsob povidel. Mý totiž vysoký podíl ovoce a je díky tomu mnohem hustší. Ve výsledku se potom lépe udrží v buchtách a nevyteče.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.

autor: Pavlína Berzsiová