Pátek: K zubaři? Ani náhodou!

6. listopad 2015

Chodíte pravidelně a rádi k zubaři? Máte svého oblíbeného zubaře? Jak překonáváte svůj strach ze zubařského křesla? Potkalo vás někdy u zubaře nějaké překvapení, něco nečekaně veselého? Jakou jste kdy zažili kuriózní příhodu se zuby a zubaři?

Zubaři mají podle mě těžké povolání - nadřou se, a přitom je (téměř) nikdo nemá rád. V některých lidech budí představa zubařského křesla a činností s ním spojených přímo panickou hrůzu, takže často odkládají návštěvu zubaře tak dlouho, že už je pozdě, zub nejde zachránit a musí ven. To je pak výčitek a slibů, že příště už půjdu na preventivní prohlídku včas.

Nedávno jsem slyšel o dívce, která se rozhodla řešit svou nechuť k návštěvám zubaře tak, že si nechá všechny zuby vytrhat a nasadit zubní protézu. Naštěstí jí to zubař rozmluvil. Přesto se občas v zubařských ordinacích odehrají i úsměvné příhody a naše zuby se nám někdy postarají i o kousek zábavy. Přidáte i vy svou příhodu o tom, jak jste hledali zubní náhradu?

autor: David Hamr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.