Pondělí: Lidé nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážeme

2. březen 2015

Necháte si vnutit reklamou, nebo svým okolím, věci, které třeba nepotřebujete? Jdete do obchodu pro mléko a chleba a vrátíte se s plnou taškou něčeho jiného? Necháte se snadno ovlivnit druhými a měníte své názory podle toho, co od vás druzí očekávají? Nebo věříte své pravdě, i když je to třeba proti všem? Trávíte svůj volný čas podle svých zájmů, nebo se přizpůsobíte rodině, aby měla radost? A nebo jste naopak vy těmi, kteří dovedou strhnout ostatní a zapálit je pro svou věc?

Minulý týden jsme si připomínali narození Steva Jobse, jedné z nejvýraznějších osobností počítačového průmyslu posledních čtyřiceti let. Lidé nejen ze světa byznysu rádi citují Jobsovy výroky, třeba i následující: „Nechci průzkum trhu, protože - lidé nevědí, co chtějí, dokud jim to neukážeme.“

Co myslíte? Je to pravda? Nikdo z nás by určitě nechtěl být svým partnerem, zaměstnavatelem, nebo společností využíván a zotročován. Nechceme se cítit jako ovce z jednoho stáda, které se raději nechají pokorně vést a manipulovat, než by projevily vlastní vůli. Ale - jsme připraveni na to, NEbýt závislí? Dokážete se rozhodovat sami za sebe?


autor: zos
Spustit audio