Pondělí: Svátek Josefů a veselé oslavy

19. březen 2018

Na svátek Josefů je prostě u nás zvykem vesele slavit. Čím to je, že si všichni pamatují Josefy a na Jirky třeba zapomínáme? Čím to, že si Josefové získali takovou popularitu a připomínáme si je snad všichni? Jaké známé a slavné Josefy znáte a máte rádi? A mimochodem, slavíte rádi právě jmeniny?

Kdo by u nás v naší zemi nevěděl, že 19. března mají svátek Josefové, že? A tak dnes společně oslavíme jejich sváteční den a třeba nás také sami Josefové navštíví. Ale popovídáme také obecně o vydařených oslavách a o tom, jaký typ oslav i dárků máte rádi!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.