Rajčata plněná šunkovou pěnou
Vyzrálá chuť rajčat, lehounká šunková pěna, to je krásná kombinace. Když si dáme o něco více práce s ozdobným naplněním rajčat, tak získáme obdiv své rodiny nebo přátel. Pěnu můžeme použít i k přípravě chlebíčků nebo obložených mis.
Suroviny na 4 porce:
250 g dušené šunky
125 g másla
100 ml 12% smetany
1 lžička sladké mleté papriky
mletý pepř
sůl
pevná vyzrálá rajčata
petrželka
Postup:
Šunku velmi jemně umeleme a postupně ji přidáváme do hladka vymíchaného změklého másla. Pak pozvolna přidáváme smetanu, prosetou papriku, pepř a sůl. Vše dobře vyšleháme na jemnou pěnu.
Omytá a osušená rajčata seřízneme asi v jedné třetině a vnitřek vydlabeme lžičkou.
Šunkovou pěnu do vnitřku rajčat nastříkáme pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou.
Povrch posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Vychlazená naplněná rajčata podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo jako lehkou večeři.
Celková doba přípravy tohoto receptu trvá 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.