Relaxační pyramida u Bohdalova vám vyčistí hlavu a dobije energii. Každý ji vnímá jinak

27. říjen 2021

Na okraji Bohdalova na Vysočině stojí uprostřed krásné čisté přírody pyramida. Je vysoká 12,5 metru, má dřevěnou konstrukci, a uvnitř jedno patro s několika rozestavěnými lehátky, na kterých je možné relaxovat. Ve stavbě přitom není jediná kovová součástka.

O výstavbu bohdalovské pyramidy se zasloužil známý český astrolog a bylinkář Emil Václav Havelka. „Splnil si svůj sen postavit tady pyramidu,“ říká provozovatelka objektu Eva Skřítecká. Stavba je přesnou zmenšeninou Cheopsovy pyramidy v egyptské Gíze. Jedna strana její čtvercové základny je dlouhá 19,6 metru. Základními materiály jsou dřevo a polykarbonátové desky. „Není v ní ani jeden hřebík, ani šroubek. Všechno je nahrazeno plastem,“ potvrzuje Eva Skřítecká s tím, že kov by rušil proudění pyramidální energie.

Pyramidální energie působí podle Evy Skřítecké na energetická centra člověka, takzvané čakry. Tuto energii prý každý vnímá jinak. „Někomu brní prsty, někdo cítí chvění kolem žaludku. Mně například brní rty a palce u nohou,“ říká provozovatelka.

Hlavní ale je, že se při pobytu v pyramidě člověk uklidní a vypustí hlavy každodenní starosti. „Já říkám, že si tady lidé dobíjejí baterky,“ dodává Eva Skřítecká. Zákaz kovu přitom platí v pyramidě i pro lidi. Před relaxací si všichni musí kovové věci a mobilní telefony odložit do skříněk.

Přízemí pyramidy s recepcí

Relaxaci a zklidnění určitě umocňuje i místo, na kterém pyramida stojí. Je od ní nádherný výhled na okolní přírodu i přilehlý městys Bohdalov. Přímo u stavby jsou lavičky, parkoviště a sociální zařízení. Nabízí se ale samozřejmě i vycházky do okolí. Je tu několik rybníků a přírodních rezervací. V samotném Bohdalově pak stojí za vidění kostel sv. Vavřince.

Další informace najdete na: https://pyramidabohdalov.webnode.cz/

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.