Šašlik nejspíše pochází od krymských Tatarů. Potřebovali se rychle najíst

Šašlik se podobá kebabu. Jde o marinované maso grilované na špízu, které je oblíbené zejména v Gruzii, Rusku, Arménii, Ázerbajdžánu, Uzbekistánu a na Ukrajině. Nejčastěji se skládá ze střídajících se kousků masa a cibule, které se napichují na speciální jehlu. Říká se jí šampur a peče se na dřevěném uhlí.

Slovo šašlik bylo nejspíš převzato kozáky od krymských Tatarů už na počátku 16. století. Neměli prý tolik času na stavění polních kuchyní a vaření, ulovili proto jen kořist, maso napíchli na své meče a opekli na ohni.

Víte, jak se podobnému jídlu říká na Balkáně?

a) pita – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) ražniči – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun společně s nůžkami na bylinky a nožem od společnosti Zepter.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 10. května 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.