Sicilské pomeranče získávají krvavou barvu díky sopečné půdě

Milovníci citrusů považují sicilské pomeranče za nejlepší dezertní pomeranče na světě. Jejich první mutace se objevila v 17. století na ostrově Sicílie ve Středomoří. Existují tři hlavní odrůdy Tarocco, Sanguinello a Moro. Nejsladší je Tarocco, které je bez jadérek.

Moro je zas nejtmavší a s výraznou, lehce nakyslou chutí, v níž někteří cítí i závan malin. Pokud byste ale tyto pomeranče vysadili kdekoliv jinde, nebudou červené. Může za to střídání chladných nocí a žhavých slunečných dní, ale také půda na svazích známé sicilské sopky.

Víte, jak se sopka jmenuje?

a) Etna – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) Vesuv – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun a zapékací mísu na těstovinu od společnosti Zepter.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 5. dubna 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.