Skladování masa v mrazáku. Jak dlouho vydrží kuřecí nebo hovězí?

Doba skladování záleží na druhu masa. Kuřecí a krůtí vydrží v mrazáku maximálně půl roku při teplotě -18 stupňů a zavakuované. Pokud je maso pouze v mikrotenovém sáčku, musíme řádně vymáčknout vzduch, sáček přeložit a maso pak může být v mrazáku cca 1 až 2 měsíce.

Vepřové a hovězí maso zpracujte do 3 měsíců, pokud je uloženo v mikrotenu. Zavakuované vydrží v mrazáku půl roku až rok.

Zvěřina a jehněčí vydrží déle. Podmínkou je dobře zavakuované maso a mrazák s teplotou minimálně -18 stupňů.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána