Středa: Radost ze života

11. únor 2015

Umíte se v životě radovat? Co nebo kdo vám dělá radost a co každodenní malé radosti? V čem je "tajemství" radostného života?

„Tajemství životního štěstí tkví v jednoduchosti. Neskládá se z velkých životních změn a kroků, ale z každodenních radostí, kterým je potřeba věnovat pozornost. Třeba tak, že si je budete zapisovat. Fádní nebo výjimečný den? Záleží na nás, jaký si ho uděláme. Zkuste si trochu odlehčit, Radost je dynamika, Naučte se smát. Morousů potkáte v životě mraky. S nimi nic neuděláte, ale se sebou ano. To vy určujete, jak těžký, nebo lehký je váš život. Až vás potká nějaký problém, a on zaručeně brzo přijde, můžete ho nechat na sobě ulpět, nebo ho zase rychle setřepete. Záleží jen na vás. Radost ze života je provádění činností, které člověku přinášejí uspokojení a dobrou náladu. Přirozeností člověka je hledání radosti.“Jan Werich


autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.