Úterý: Čím zaháníte podzimní chmury a čím to teď u vás žije?

24. listopad 2015

Čím zaháníte podzimní chmury? Jak si v období nejkratších dnů v roce dokážete zvednout náladu, posílit duši i tělo? Radujete se z vánočních trhů ve vašem městě a ze setkávání s přáteli? Bydlíte na vesnici a žije to u vás zabíjačkami? Čím u vás žije podzim?

Blíží se konec listopadu a vše nám dává jasně najevo, že se blíží zima... Po ránu opět řešíme zamrzlá skla u auta, odpoledne, když jdeme z práce, máme pocit, že už je vlastně večer, protože před pátou už je skoro tma, sluníčka je jen pomálu a pošmourné dny na náladě také nepřidají.

Ne nadarmo psychologové říkají, že v tomto období nejvíce lidí upadá do depresí, imunitní systém je oslaben a bakterie a viry nemají vůbec žádný problém nás skolit. Ale přece jen - určitě je možné i v tomto ročním období najít něco hezkého, udělat si pěkný den, radovat se v podvečer z vánočně nasvícených obchodů a stánků na vánočních trzích, udělat si více prostoru pro péči o sebe a setkávání s blízkými lidmi... Třeba i na zabíjačkách, kterými v tomto období žije především venkov. A čím to žije v tomto období u vás?

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio