Úterý: Co považujete za hrdinství?

10. listopad 2015

Co považujete za hrdinství? Je podle vás hrdinství spojeno s osobní obětí? Patří k hrdinským činům jen takové, které jsou medializovány, nebo můžeme hrdiny najít i v každodenním životě? Co je hrdinství a co - hazard se životem?

V neděli 8. listopadu pořádal Český rozhlas v ostravské multifunkční aule Gong benefiční „Koncert pro hrdiny“. Akce byla vyvrcholením celoročního projektu Českého rozhlasu Hrdina.cz, do kterého se zapojily všechny stanice ČRo, weby i sociální sítě. Jeho posláním je podívat se na události z naší historie i současnosti z různých úhlů pohledu, nabídnout lidem možnost zamyslet se nad pojmem „hrdinství" v jeho různých podobách.

Výtěžek z Koncertu pro hrdiny bude právě zítra, ve středu na Den válečných veteránů, předán nadačnímu fondu válečných veteránů Regi Base.

A co vy? Také jste hlasovali pro svého hrdinu? A co za hrdinství považujete?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.