Vznikl legendární koláč Tarte Tatin omylem?

O věhlasném francouzském koláči Tarte Tatin se zkaramelizovanými jablky kolují mnohé legendy. Podle jedné dala Stephanie, jedna ze sester Tatinových, které vedly společně hotel Terminus, omylem do dortové formy dříve jablka než listové těsto. Těsto proto dala na jablka a po upečení ho otočila, čímž vznikl koláč, který dnes znají po celém světě.

Všechno ale bylo možná jinak, protože recept na koláč vyšel už o 40 let dříve v jedné kuchařce. Ve Francii podle Tarte Tatin hodnotí i kvalitu restaurací.

Víte, jak se koláč správně podává, aby vynikla chuť karamelu?

a) teplý – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) studený – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá kvízovou hru Jídlo od Albi spolu s velkým balíčkem koření Kotanyi v hodnotě 500 korun.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 15. března 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.