Kohoutí hřebeny z lincového těsta
Recept na toto lincové pochází z olomouckého kláštera u Oršulinek z roku 1922.
Suroviny na těsto:
400 g hladké mouky
200 g cukru
120 g másla
2 vejce
citrónová kůra
Suroviny na krém:
100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g strouhané čokolády
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Postup přípravy hřebenů:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout. Pak ho na pomoučeném vále vyválíme na placku o síle 2–3 mm. Tvořítkem vykrajujeme kohoutí hřebeny, které ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
Po vychladnutí slepíme krémem.
Slepené pečivo ozdobíme čokoládovou polevou.
Po řádném zaschnutí uložíme v chladu a suchu.
Postup přípravy krému:
Nejprve utřeme máslo s cukrem a potom přidáme strouhanou čokoládu a rum. Dobře promícháme.
Doba potřebná ke změknutí je alespoň 7 dnů.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.