Naďa Konvalinková

Vynikající česká herečka, která se narodila roku 1951 v Praze. Je nadšenou kuchařkou a milovnicí dobrého jídla. Měla možnost se učit od těch nejlepších, například od kolegyně a letité kamarádky Stelly Zázvorkové.

Čtěte také

K divadlu se dostala díky profesorovi na Gymnáziu Jana Nerudy v Hellichově ulici v Praze, který ji přizval do divadelního kroužku. Na lidové škole umění se pak připravovala na přijímací zkoušky na DAMU. Po absolutoriu hrála nejdříve v Divadle J. K. Tyla v Plzni, pak přešla do Městských divadel pražských a dnes je členkou Divadla na Vinohradech.

Čtěte také

Je známá množstvím diet, které v životě zkusila. Dnes už ví, co jí dělá dobře. Uvědomila si, jak je důležité poslouchat své tělo a zjistit, co mu opravdu prospívá. Její někdejší pokusy s dietami všeho druhu dnes už v podstatě vypráví jen jako anekdoty.

Naďa je opravdovou gurmánkou. Miluje bramborové placky, houby nebo zelňáky. Jí s gustem a ráda, jen jedinou věc si odpírá, a to je krupicová kaše. V Českém rozhlase moderuje pořad o vaření Pochoutky na talíři už od roku 2004.

Související