Nejnovější
-
Jídlo
U bazénu i při grilování osvěží 150 odstínů růžového vína
K letním dnům patří růžové víno. Pije se zpravidla mladé a dobře chlazené. Hodí se ke grilu, drůbeži, rybám, zelenině i moučníkům. Které jsou vhodné odrůdy?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 6. 7. 2025
Soutěžní recept: Švestková dobrota od Danuše Novotné. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak jíst kukuřičný klas. U bazénu i při grilování osvěží 150 odstínů růžového vína.
-
Rada z etikety
Grilovaný kukuřičný klas jí málokdo podle bontonu. Jak na něj, vysvětluje Ladislav Špaček
Letní čas vybízí ke grilování masa i zeleniny. Klasikou bývá i kukuřičný klas. Jak se ale popasovat s jeho konzumací, aby ve společnosti nedošlo k nemilému přešlapu?
-
Jídlo
Na pomezí sladkosti a kyselosti. Dobrota ze švestek od Danuše Novotné má snadný recept
Ke skvělému dezertu stačí málo, třeba hutný piškot, sladko-kyselé ovoce a drobenka navrch. Své o tom ví i Danuše Novotná z Roudnice nad Labem.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 6. 2025
Soutěžní recept: Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé. Rada z etikety: Jak na oslavách správně jíst malé bobulovité ovoce? Marmelády z Českého ráje uspěly ve světě.
-
Jídlo
Marmelády z Českého ráje uspěly ve světě. Nejlepší je používat sezónní ovoce
Řadu ocenění včetně gastronomického Oskara získaly za pár let marmelády a džemy, které v Českém ráji se svojí ženou vaří Jan Kakos. Základem je samozřejmě kvalitní ovoce.
-
Rada z etikety
Jahody, maliny a jiné bobulovité ovoce z mísy na stole nikdy nebereme, pokud nedostaneme talířek
Jahody nebo maliny bývají součástí zahradních oslav. Víte, jak správně jíst malé bobulovité ovoce, když ho hostitel přinese na stůl ve společné míse? Má to svá pravidla.
-
Jídlo
Jeden nestačí. Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé na oslavách zmizí jako první
Stačí pár surovin, abyste z nich vykouzlili dobrotu. Dokazují to šlehačkové rohlíčky Jany Šilhavé, které chutnají podobně jako sušenky z lineckého těsta zvláčněné povidly.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 22. 6. 2025
Soutěžní recept: Perníkový jabskořmák od Aloise Hudečka. Rada z etikety: Je v pořádku ochutnávat jídlo z talíře jiné osoby? Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř.
-
Jídlo
Jedlé květy rozzáří barvou i chutí každý talíř
Téměř všechno, co kolem nás roste a kvete, je jedlé. Než se ale pustíme do sypání květů do salátů, polévek nebo na zákusky, měli bychom vědět několik důležitých věcí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 je na sladko. Pochlubte se svým rodinným sladkým receptem a vyhrajte!
Čas vysílání
neděle 10:04, 21:04 | Střední Čechy |
neděle 10:04, 21:04 | Brno |
neděle 10:04, 21:04 | České Budějovice |
neděle 10:04, 21:04 | Hradec Králové |
neděle 10:04, 21:04 | Karlovy Vary |
neděle 10:04, 21:04 | Liberec |
neděle 10:04, 21:04 | Olomouc |
neděle 10:04, 21:04 | Ostrava |
neděle 10:04, 21:04 | Pardubice |
neděle 10:04, 21:04 | Plzeň |
neděle 10:04, 21:04 | Sever |
neděle 10:04, 21:04 | Vysočina |
neděle 10:04, 21:04 | Zlín |
neděle 4:04 | Dvojka |