Sekaná s kapustou
Pokrmy z mletého masa byly, jsou a věřím, že i dále budou oblíbené. Abychom si pochutnali, je třeba dbát na kvalitu použitého masa. Máme-li možnost, umeleme si ho raději sami.
Sekaná s kapustou
Suroviny:
300 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
300 g čerstvé kapusty
2 housky namočené ve vodě
1 cibule
2 vejce
50 g slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
½ lžičky mletého pepře
sůl
sádlo na pečení
strouhanka
Postup:
Očištěnou kapustu krátce povaříme a na sítu ji necháme okapat. Potom ji společně s namočenými a vymačkanými houskami umeleme. Oba druhy mletého masa smícháme. Přidáme na malém množství sádla orestovanou nakrájenou cibuli, umletou kapustu a housky, utřený česnek, koření, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce. (Část bílku si ponecháme na potření sekané). Osolíme a dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme šišku, kterou přeneseme do sádlem vymazaného pekáče, potřeme bílkem a v předehřáté troubě upečeme dočervena.
Příloha: brambory v různých úpravách, saláty, čerstvá nebo nakládaná zelenina
Z této masové hmoty můžeme tvořit také karbanátky, které obalíme ve strouhance a na sádle z obou stran usmažíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.