Rozcuchaná nevěsta
Krkonošský pokrm s líbezným názvem. Nastrouhané brambory trčí z pekáče a připomínají rozcuchané vlasy.
Suroviny na čtyři porce:
750 g ve slupce vařených brambor
750 g jablek
100 g cukru
250 ml smetany
3 vejce
skořice, rozinky, máslo
Postup:
Den předem vařené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Na stejném struhadle nastrouháme i oloupaná jablka, která promícháme s cukrem, skořicí a rozinkami. Pekáč nebo zapékací misku silně vymažeme máslem. Na dno lehce rozprostřeme vrstvu nastrouhaných brambor, na ně dáme vrstvu připravených jablek a završíme vrstvou brambor. Zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a pečeme dočervena. Upečený pokrm pokapeme rozpuštěným máslem.
Celková doba přípravy je přibližně 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka