Rybí dům v Chotěbuzi nabízí pestrobarevnou podívanou. Rozmanité druhy ryb mohou návštěvníci i krmit

6. červenec 2019

V Chotěbuzi v Moravskoslezském kraji v oblasti Těšínského Slezska láká výletníky k návštěvě neobyčejný Rybí dům. Od sklepa až po půdu v něm kralují vodní živočichové. Od pestrobarevných akvarijních rybiček, přes mořské dravce, až po dobře známé němé tváře našich řek. Součástí Rybího domu je také restaurace a prodejna ryb.

Známé, oblíbené i méně běžné akvarijní rybky jsou k vidění v první části expozice v menších akváriích. Prohánějí se tam ale i rejnoci, kostlín skvrnitý, nožovec velký, krunýřovec, muréna, ploskozubec nebo anténovec.

Další desítky druhů ryb, tentokrát sladkovodních, které pocházejí z našich řek a rybníků, se vyjímají v další části expozice v obřích akváriích. To největší má kapacitu 100 tisíc litrů vody. Žijí v nich kapři, štiky, cejni, líni, amuři, sumec i jeseter. A návštěvníci mohou vystoupat až k hladině obřích akvárií a sami vodní tvory nakrmit.

Akvarijní centrum v Rybím domě je i s prodejnou ryb a restaurací otevřené po celý rok každý den kromě pondělí. Volně přístupná je ve venkovním areálu Rybího domu galerie pod širým nebem. Tvoří ji dřevěné sochy a plastiky, které v minulých letech vytvořili umělci během řezbářských sympozií.

autor: čan
Spustit audio