Můžeme povolit máslo v mikrovlnce?

Máslo můžeme pro účely pečení povolit v mikrovlnné troubě, ale je nutné postupovat opatrně. Nesmíme ho úplně přehřát. Jaký je tedy správný postup?

Vždy bychom měli máslo nakrájet na menší kousky, které v mikrovlnce nahříváme na 10 až 15 sekund. Poté ho zkontrolujeme, případně ještě na chvíli prodloužíme čas rozehřívání. Tento postup je dnes jednodušší, než máslo rozpouštět ve vodní lázni.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.

Pavlína Berzsiová