Drůbeží maso jinak. Udělejte si netradiční kuřecí placičky s bramborovou kaší, nejen děti si smslnou
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
- 600 g kuřecích prsních řízků
- 2 malé stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 5-6 snítek bazalky
- 60 ml smetany ke šlehání
- 2 malá vejce
- 2 špetky kajenského pepře
- sůl a čerstvě mletý pepř
- rostlinný olej na opékání
- 1 citron
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si netradiční kuřecí placičky s bramborovu kaší.
Kuře - to je klasika. Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.
Kuřecí prsa jsou v našich končinách velmi oblíbenou surovinou, neboť jsou velmi chutná a zároveň snadná na přípravu. Najdete mnoho receptů, jak připravit kuřecí prsa, každý si najde svůj oblíbený.
Postup:
Maso pokrájíme a vložíme do mixéru spolu s česnekem, cibulí, otrhanými lístky bazalky, smetanou a vejci. Okořeníme kajenským pepřem, osolíme a opepříme. Mixujeme pouze chvíli, aby v hmotě zůstaly drobné kousky.
V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lijeme na ni vždy po malé naběračce směsi a rozprostřeme ji do placiček. Placičky opečeme z každé strany 3 minuty. Poté placičky osušíme na papírových utěrkách.
Podáváme s bramborovou kaší. Těsně před podáváním pokapeme placičky citronem.
Navíc pár tipů od nás:
- Žádná šťáva z kuřete nevyteče, pokud nohy stáhnete k sobě kuchyňským provázkem.
- Mnohem šťavnatější než kuřecí prsa je maso ze stehen.
- Máte rádi nádivku? Zkuste ji rozprostřít kolem pečených kuřecích čtvrtek. Bude křupavější a propečenější.
Dobrou chuť!
Související
-
Marocké kuře. Exotika na vašem talíři se spoustou arabského koření spolu s nasládlou omáčkou a rýží
Zkuste si doma připravit netradiční recept, který je inspirovaný marockou kuchyní. Určitě vás nadchne nasládlá chuť, vůně arabského jídla a šťavnaté kousky kuřecího masa.
-
Kuře plněné rajčaty a špenátem. Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si kuře plněné rajčaty a špenátem.
-
Udělejte si kuřecí prsa na medu! S trochou nadsázky se dá říct, že kuře je takový novodobý králík
S nadsázkou by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka