Novým porotcem v soutěži Pochoutkový rok je Roman Paulus
V neděli se naplno na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu rozjede nový ročník Pochoutkového roku 2023. Posluchači mohou opět posílat své oblíbené domácí recepty, a tím soutěžit o kuchyňské elektrospotřebiče za 100 000 korun.
Po šesti letech opouští post jednoho z porotců michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil. Chceme mu tímto ze srdce poděkovat a popřát mu mnoho úspěchů nejen v kuchyni, ale i v životě. Bylo příjemné se od něj přiučit kuchařským finesám a receptům.
Novým členem poroty se stane další z našich šéfkuchařů, který získal michelinskou hvězdu Roman Paulus. Posílí tak tým Pochoutkového roku a vedle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a vášnivé kuchařky Nadi Konvalinkové bude každý týden spoluvybírat jeden posluchačský recept.
Roman Paulus
Roman Paulus je šéfkuchař, ale také lektor vaření, spoluautor kuchařek a držitel michelinské hvězdy mezi lety 2012 – 2017. Kuchařinu studoval v Česku, ale také v Rakousku. Zkušenosti sbíral i v Londýně nebo při plavbě na zaoceánské lodi.
Později pracoval v hotelech řetězce Hilton, nejprve ve Vídni a poté v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci Alcron ve stejnojmenném pražském hotelu. Dnes působí jako šéfkuchař v olomoucké společnosti Lobster-Catering. Na konci roku 2021 otevřel vlastní podnik s názvem Bistro Paulus v Olomouci.
Poslechněte si jeho rady a komentáře při zasedání poroty v Pochoutkovém roce každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.
Související
-
Šéfkuchař Roman Paulus: Na Vánoce dbám na výběr ryb a rozdělení práce
V rodině je jediný kuchař. „Maminka i babička pracovaly v rybárně, takže nějaký vztah k jídlu tam byl. Díky nim mám vztah k rybám a jejich příprava mě vždycky bavila.“
-
Vyzkoušejte 6 nejlepších bramborových salátů podle Pohlreicha, Pauluse, Punčocháře nebo Forejta
Bramborový salát patří k rodinnému vánočnímu dědictví každé rodiny. Přesto jsme požádali čtyři z nejlepších českých šéfkuchařů, aby nám prozradili své salátové favority.