Pochoutkový rok 2024
Pochoutkový rok 2024 startuje.
Soutěžní recepty
-
Posluchači Českého rozhlasu vybrali vítězný recept. Staly se jimi sladké pruhované plněné rohlíky
Více než měsíc jste mohli hlasovat pro jeden ze třiceti soutěžních posluchačských receptů. Ty se objevily postupně v průběhu roku v kulinárním magazínu Pochoutkový rok.
-
Dušená kapusta tety Emilky s výpečky od Jany Havlíčkové nabízí jemné propojení českých chutí
Kapusta místo zelí je mnohem jemnější varianta k vepřovým výpečkům. Cibulka, česnek, kmín, všechny chutě se krásně propojí. Vařila a pekla Jana Havlíčková.
-
Stařenčiny fazole od Martina Prokopa jsou jako řeznická pohádka. Speciální ingrediencí je ocet
Chlapské jídlo, které zasytí. Opečené kousky buřtů chutnají jako z ohně a masité fazole se špekem a pepřem to jen podtrhnou. Speciální ingrediencí je ocet.
-
Kakaový koláč z fazolí od Lenky Odvárkové překvapí chutí mezi pralinkou a nugátovým krémem
Vláčný a hutný koláč od Lenky Odvárkové z Rotavy můžeme směle přirovnat k pralinkám s konzistencí nugátového krému. Vláčnost zařídily fazole, které nejsou vůbec cítit.
-
Kančí guláš podle rodinné receptury uvařila Iveta Richterová. Má krásnou barvu, chuť a šťavnatost
Kančí je výborné maso. Má sílu a šťavnatost vepřového, ale chuť a vlákna jako hovězí. A z něj je guláš, jak má být. Se sosem, který osvěží citron, rum a víno.
-
Pórková polévka od Jaroslava Petlacha je jednoduchá, ale překvapí bohatstvím chutí
Polévky Češi milují a teď v létě se hodí ty odlehčené a zeleninové. Doporučujeme tu od Jaroslava Petlacha ze Šlapanic. Ten polévky přímo zbožňuje.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- následující ›
- poslední »