-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 12. 2024
Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Dekadentní zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem. Rada z etikety: Jak jíst čokoládové bonbóny. Vánoční hubník. Soutěž o kuchařku.
-
Jídlo
Dekadentní zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem podle Josefa Maršálka
Klasické zázvorky pocházejí z Anglie, my ale máme inovaci v podobě úplně jiných přidaných surovin. Takovou dekadenci musíte vyzkoušet.
-
Rada z etikety
Malé, velké i zabalené. Čokoládové bonbóny se podávají také na rautech. Jak je správně jíst?
Jste ve společnosti a na rautu v misce vidíte lahodné pralinky nebo čokoládové bonbóny. Zcela jistě je berete po jedné, ale co když jsou zabalené? Radí mistr etikety.
-
Jídlo
Vánoční hubník je voňavým dědictvím z Pojizeří a Podkrkonoší, obsahuje speciální houby
Na štědrovečerním stole v pojizerských a podkrkonošských chalupách nemohl chybět hubník, houbovec, hubovec či hubanec. A to ještě nejsou všechny názvy pro sváteční pokrm.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 24. 11. 2024
Velkolepé finále Pochoutkového roku. Na něm poprvé porota odhalila a předala tři hlavní ceny naší kulinární soutěže. Které recepty vyhrály?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 11. 2024
Recept poroty: Švestkový koláč z jogurtového těsta podle Nadi Konvalinkové. Jak správně otevřít lahev vína a co o vínu prozrazuje korek, radí Ladislav Špaček. O majonéze.
-
Jídlo
Švestkový koláč z jogurtového těsta peče Naďa Konvalinková každou chvíli
Kelímkový koláč z jogurtového těsta peče Naďa Konvalinková velmi ráda. Je totiž vláčný, rychlý a švestky v něm můžete zaměnit za jiné sezónní ovoce.
-
Rada z etikety
Při otevírání lahve vína pozor na zvuk. A co o vínu prozrazuje korek?
Při slavnostních příležitostech se hodí otevřít lahev vína. Jak na to, abychom víno neznehodnotili a poradili si s korkem, radí náš odborník na etiketu Ladislav Špaček.
-
Jídlo
Češi milují tatarku. A nejsou líní připravit si ji podle vlastní chuti
Věděli jste, že jsme naprostými favority v pojídání tatarské omáčky? V Evropě nemáme konkurenci. A jak si takovou tatarku připravit?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 10. 11. 2024
Recept poroty: Poctivý tatarák podle Romana Pauluse. Jak jíst jablko v nóbl restauraci poradí mistr etikety Ladislav Špaček. Jak péct svatomartinskou husu.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »