-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 7. 12. 2025
Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Marokánky s růžovou čokoládou. Rada z etikety: Jak vykostit rybu. Blahodárné účinky hřebíčku. Soutěž o kuchařku.
-
Jídlo
Koření hřebíček působí protizánětlivě, hlavně v trávicím ústrojí
„Hřebíček pomáhá eliminovat patogenní bakterie a viry v zažívacím ústrojí. Jeho dezinfekční účinky se využívají v dentální hygieně,“ říká bylinkářka Štěpánka Janoutová.
-
Soutěž
Soutěž o kuchařku Pochoutky z horské chaloupky!
V kuchařce Pochoutky z horské chaloupky, která je volným pokračováním knižního hitu Pochoutky z chaloupky, najdete celkem 100 původních receptů do domácí jídla.
-
Rada z etikety
Vykostit rybu na talíři je malý obřad. Jak na to, radí Ladislav Špaček
Jak se správně postavit k rybě, když si ji objednáme v restauraci? Jak ji správně vykostit doma na talíři? Můžeme použít také ruce nebo jen speciální příbor?
-
Jídlo
Jednoduché marokánky s růžovou čokoládou od Josefa Maršálka můžete mít už za patnáct minut
Marokánky jsou známé svou křupavostí, karamelem, oříšky, kandovaným ovocem a třeba rozinkami. Jednoduché, ale luxusní, můžete vykouzlit už za patnáct minut.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 30. 11. 2025
Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Pistáciové včelí úly. Rada z etikety: Jak si přidávat nudle a krutony do polévky. Historické vánoční cukroví. Soutěž o kuchařku.
-
Rada z etikety
Jak si do polévky přidat krutony nebo nudle podle bontonu? Radí Ladislav Špaček
Ke krémovým polévkám v restauraci zpravidla dostaneme i krutony. Sváteční polévka zase bývá s nudlemi a ty se servírují zvlášť. Jak si tyto přísady správně nabrat?
-
Jídlo
Historické vánoční cukroví mělo díky koření i zahřát. Překvapí ale i chutí a nápaditostí
Vánoční cukroví (od slova cukr) má nedlouhou historii. Až ve druhé polovině 18. století se totiž jedna odrůda řepy začala zušlechťovat a pěstovat pro cukr.
-
Jídlo
Pistáciové včelí úly podle Josefa Maršálka sedí na luxusním domácím piškotu a jsou plné krému
Včelí úly nebo vosí hnízda zase trochu jinak! Pistáciovou skořápku osvěží šťáva z citronu a uvnitř se zaboříte do jemňounkého likérového krému.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 16. 11. 2025
Pečení s Vojtou Vrtiškou: Posvícenské hnětýnky. Rada z etikety: Jak dojíst zbytek omáčky na talíři. Pochází anglická slanina opravdu z Anglie?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »