-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 19. 1. 2025
Připomeňte si stříbrný recept roklu 2024: Dančí závitky od Václava Ségla. Rada z etikety: Jak pít digestiv na závěr stolování. Historie poličanu. Soutěž o kuchařku.
-
Rada z etikety
Borovička nebo slivovička se na závěr stolování pije pomalu. Proč, prozradí Ladislav Špaček
Po dobrém jídle s přáteli nebo ve společnosti se hodí dát si kořalku na zažívání. Pije se na ex, nebo je lepší si ji dávkovat? A můžeme si s ostatními přiťuknout?
-
Jídlo
Nedostatek uheráku vedl k výrobě českého salámu Poličan. Oblíbená pochoutka bývala „podpultovkou“
Společnost Pejskar & spol., spol. s r.o. v Polici nad Metují se věnuje výrobě tradičních českých masných výrobků už od roku 1887. Právě tady vznikl Poličan.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 1. 2025
Připomeňte si bronzový recept roku 2024: Masový bochníček a doudlebský bramborový salát. Rada z etikety: Který talířek na pečivo je ten váš? Jak se točí pivo.
-
Rada z etikety
Pečivový talířek slouží výhradně na pečivo. Je váš ten po vaší pravici, nebo levici?
Možná se vám už v nějaké restauraci stalo, že vám vedle velkého talíře připravili i malý talířek. Říká se mu pečivový. Zdá se, že někdy je na pravé straně, někdy na levé.
-
Jídlo
Na dobré pivo musíte mít talent
“Udělej mi šnítek, pěnu jako Krkonoše, natoč mi hladinku, dotáhni to, udělej mi mlíko…“, tak a na mnoha místech ještě úplně jinak, se mluví na výčepáka chcete-li vrchního.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 5. 1. 2025
Připomeňte si vítězný recept: sladké pruhované plněné rohlíky od Žanety Bubnové. Chleba ze žitné mouky. Rada z etikety: Kdy odnést talíře ze stolu. Soutěž o kuchařku.
-
Rada z etikety
Nešvary obsluhy v restauracích: Kdy může odnést talíře ze stolu?
Obsluha v restauracích by měla vědět, jak se správně chovat k hostům. Přesto se u ní vyskytuje jeden nešvar, a to je ne vždy příkladné sklízení talířů ze stolu.
-
Jídlo
Tajemství českého chleba je odhaleno, záleží na mouce
Český chléb závisí na dobré žitné mouce. Žito seté se u nás pěstuje odnepaměti. Historické zdroje uvádějí, že se k nám dostalo na konci doby bronzové spolu se Slovany.
-
Jídlo
Připravte si silvestrovský koktejl Cosmopolitan jako ženy ze Sexu ve městě
Recept na koktejl zvaný Cosmopolitan nám prozradil známý barman z vyhlášeného koktejlového Bugsys’s baru v Praze Honza Braniš.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »