-
Jídlo
Tajemství povoleného másla do pečených dezertů prozradil Josef Maršálek
Nejlépe máslo povolíme při pokojové teplotě. Stačí ho vyndat dvě hodiny předem z lednice a nechat stát, než s ním budeme pracovat.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 18. 4. 2021
Připomínáme recept na šmetrdóle neboli slovácké kremrole. Kapusta je plná vitamínů. Jak povolit máslo poradí Josef Maršálek. Soutěž o kuchařku Pochoutkového roku.
-
Jídlo
Soutěž o kuchařku Pochoutkového roku!
Soutěžte o tři knižní kuchařky Pochoutkový rok, která obsahuje všechny soutěžní recepty z prvních tří ročníků soutěže. Jsou v ní i oblíbená jídla našich porotců.
-
Jídlo
Nával vitamínů z Čech. Kapusta svým složením připomíná zeleninovou lékárnu
Na kapustu bychom neměli zapomínat. Pravidelnou konzumací můžeme předejít rakovině trávicího traktu. Obsahuje velké množství vlákniny, která příznivě působí na trávení.
-
Jídlo
Šmetrdóle - slovácká verze slavných kremrolí s meruňkovo-bílkovým krémem
Takovýchto trubiček plněných bílkovým krémem prý dokáže kuchař Jaroslav Sapík sníst 15 na posezení. 50 let starý recept nás naučila Ludmila Maňásková z Babic na Slovácku.
-
Jídlo
Nejlepší citronová poleva podle Josefa Maršálka
Nejlepší citronová poleva na světě je z čerstvě vymačkané citronové šťávy a z moučkového cukru.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 11. 4. 2021
Připomínáme recept na drožďovou pomazánku Miroslavy Fojtů. Koláče do čtverce. Skvělá citronová poleva dle Josefa Maršálka. Soutěž o kuchařku Pochoutkového roku.
-
Jídlo
Drožďová pomazánka vás přenese do dětství. Recept připravila Miroslava Fojtů
Ochutnali jste v dětství drožďovou pomazánku? S láskou na ni vzpomínala porota Pochoutkového roku. Požádala proto o recept soutěžící Miroslavu Fojtů z Lukové u Damníkova.
-
Jídlo
Hnětky patří k lopaťákům. Koláče z Poodří mají tvar čtverce
Nikde jinde než na Novojičínsku v Poodří se hnětky nepečou. Nebo alespoň ne pod stejným názvem, odvozeným od slova hnětení. Koláče se vyrábí z klasického kynutého těsta.
-
Jídlo
Jak péct mazanec podle Josefa Maršálka
Při pečení velikonočního mazance je třeba dodržet níže uvedené základní kroky. Jedině tak upečete chutný a krásně tvarovaný mazanec.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »